image
image
LIMITED 
 EDITION

Juhliaksemme Kinvaran 10:ttä versiota olemme suunnitelleet aivan ensimmäisen, vuonna 2009 juoksumaailmaa mullistaneen kengän kaltaisen version – tietysti päivitettynä tämän päivän innovatiivisilla teknologioilla, kuten EVERUN ja FORMFIT. Painokin on pysynyt kaikkien vuosien jälkeen vain 221 grammassa.

KINVARA 10

Saucony julkaisi 10 vuotta sitten mallin nimeltä Kinvara, joka käynnisti juoksualan vallankumouksen ja on tänäkin päivänä yksi suosituimmista natural running –kengistä – toisin sanoen kevyistä matalan dropin kengistä. Kinvara, joka on saanut nimensä fantastisista juoksuympäristöistään tunnetun pienen Irlannin länsirannikolla sijaitsevan kylän mukaan, nousi nopeasti keveyttä ja responsiivista iskunvaimennusta arvostavien suosikiksi. Kenkä myös ohjaa juoksijaa enemmän jalkaterän etuosalle. Siitä on tullut niin huippujuoksijoiden kuin kuntoilijoidenkin ykkösvalinta kaikenlaisissa teho- ja tekniikkaharjoituksissa unohtamatta juoksijoita, jotka kaipaavat vapauden tunnetta kisan lähtöviivalla.

Yksi Sauconyn viimeisen kymmenen vuoden ajan innovaatioiden suurista johtotähdistä perustuu puhtaasti tutkimukseen juoksemisen biomekaniikasta. Yhdessä yhdysvaltalaisen Steadman-Hawkins instituutin kanssa olemme tutkineet, mitä erilaisten juoksijoiden edellytykset ovat ja miten ne muuttuvat askeleen aikana, alastulosta ponnistuksen loppuvaiheeseen asti.

Ennen paljasjalkajuoksun nousua useat yhtiöt ottivat yhteyttä tuodakseen markkinoille paljasjalkakenkiä kohtaamaan kasvavaa kysyntää, silloin oletettua seuraavaa suurta trendiä. Saucony kieltäytyi tarjouksista ja päätti jatkaa omaa tutkimustaan aiheen parissa, mikä nopeasti johti tämän päivän vallitsevaan juoksukenkätrendiin.

Vuonna 2009 esiteltiin Kinvara, minimalistisesti rakennettu malli, joka kuitenkin erosi muista kengistä markkinoilla. Välipohjan ja vaimennuksen poistamisen sijaan avain kevyen tunteen saavuttamiseksi oli  kannasta-varpaisiin –droppi. Perinteisissä juoksukengissä se oli 10-20 mm – korkokengistä omaksuttu 70-luvun juoksukenkien perintö.

Kinvara antoi juoksijan laskeutua jalkaterän keski- tai etuosalla, mutta kuitenkin suojaavan ja vaimentavan välipohjan kera. Kenkä oli välitön menestys puhutellen laajaa juoksijoiden joukkoa, jotka etsivät kevyttä kenkää päivittäiseen harjoitteluun ja halusivat tuoda askeleen edemmäs linjassa kehon biomekaniikan kanssa. Biomekaniikan sanasto kuvaakin koko Sauconyn mallistoa, ja innovaatiot ovat johtaneet lukemattomaan määrään tuotepalkintoja.